Huisregels Huisartsopleiding Utrecht

Voor aios, medewerkers en bezoekers

Huisvesting Broederplein 

Wij zijn erg blij dat we gehuisvest zijn in zo’n prachtig monumentaal pand. De inrichting is met zorg gekozen en wij willen een ieder vragen hier zorgvuldig mee om te gaan. Dit geldt vooral voor de vloerbedekking, meubilair en AV-apparatuur. Mocht je onverhoopt wat morsen op de vloerbedekking, dep dit meteen op met papier en geef het door aan de receptioniste. 

Catering 

De cateringvoorziening voor het Broederplein is gevestigd in de Landbouwschuur die gelegen is aan de Karpervijver. Vanuit het pand is dit te bereiken via de achteringang, over het bruggetje, en door het poortje linksaf. Het restaurant is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 11.45-13.45 uur voor lunch. Vanaf 10.00 uur kan er koffie gehaald worden. Er kan alleen met pin betaald worden. Servies mag niet meegenomen worden naar het hoofdgebouw, vraag om een zakje bij de kassa wanneer je je lunch wil meenemen. I.v.m. het beperkt aantal zitplekken in het restaurant verzoeken we je vriendelijk om geen tafels aan elkaar te schuiven. Mocht je toch vinden dat er tafels aan elkaar moeten worden geschoven, zet ze dan weer terug op de plek waar je ze weg hebt gehaald wanneer je klaar bent met je lunchpauze. 

Koffie en thee 

Voor aios staan er twee koffieautomaten in de AIOS-pauzeruimte (aan het einde van de gang bij lokalen 1.58 t/m 1.62). Je kunt hiervoor je eigen mok gebruiken, er zijn geen papieren bekers beschikbaar. Aios hebben géén toestemming om gebruik te maken van de koffieautomaten in het souterrain en de collegezaal. De reden hiervoor is dat de stroom aios bij deze automaten veel overlast veroorzaakt bij gebruikers van de collegezaal en de overlegkamers en kantoren in de directe omgeving. Daarnaast zijn de automaten in de AIOS-pauzeruimte ingesteld om sneller koffie te zetten dan de andere automaten.
Wanneer je klaar bent met je koffie- of theepauze, ruim dan de spullen die je gebruikt hebt op (gebruikte theezakjes mogen in de vuilnisbak, vuile vaat in de vaatwasser en kruimels, afval of vieze plekken van de tafel verwijderen).

Neem je eigen mok mee

Vanuit een duurzaam oogpunt zijn er sinds maart 2024 geen papieren bekers meer beschikbaar en maken medewerkers, aios en bezoekers gebruik van hun eigen beker/ mok die zij meenemen.

Bring your own device (BYOD) voor aios

Met de LOVAH is, in het kader van BYOD, besloten dat we aios kunnen vragen hun eigen laptop mee te nemen naar onderwijs. Docenten zullen, voorafgaand aan het onderwijs, instrueren een laptop mee te nemen wanneer ze deze als docent nodig achten. Daarmee zorgen we ervoor dat een laptop niet onnodig wordt meegenomen. Onderwijsmateriaal is primair te vinden op ELO, dat geoptimaliseerd is voor gebruik met een laptop. Een ander device (smartphone of Ipad) voldoet dus niet.

Begraafplaats 

Op weg naar de Landbouwschuur als je door het poortje loopt, kom je bij de begraafplaats van de Broedergemeente. Het hek aan het eind van het grindpad van de begraafplaats is niet onze uitgang. De verhuurder heeft ons nadrukkelijk verzocht om de begraafplaats niet te betreden. Willen jullie respectvol omgaan met dit verzoek en de begraafplaats en het pad niet betreden? 

Kolfruimte aios en medewerkers

Indien je gebruik wilt maken van de kolfruimte, klik hier voor meer informatie.

WIFI

Het hele gebouw is voorzien van draadloos internet. Dit betekent dat iedereen hier met zijn laptop, tablet of smartphone gebruik van kan maken. Je krijgt toegang via het UMCU-Gasten netwerk, open daarna je browser zodat je de voorwaarden kunt accepteren.

Parkeermogelijkheden Auto 

Voor het gebouw aan het Broederplein mag niet worden geparkeerd, je riskeert een wielklem. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein naast Slot Zeist. Een andere mogelijkheid is betaald parkeren in de garage van Figi. Maak gebruik van de parkeervakken, het is verboden te parkeren in het openbaar groen. Wanneer je gasten uitnodigt, breng deze dan ook op de hoogte van deze parkeermogelijkheden.

Parkeermogelijkheden Fiets 

Bij achteringang van ons pand aan de Karpervijver is een overdekte fietsenstalling. Deze fietsenstalling is bestemd voor zowel aios als medewerkers. De fietsenstalling is te betreden met een toegangscode, deze is verkrijgbaar bij de receptie. Vriendelijk verzoek hier je fiets te plaatsen. Mocht je fiets niet onder het afdak passen, of de fietsenstalling is vol, kan je je fiets op het verharde deel naast het pad voor de brug zetten.

Nooduitgangen bel-etage (niveau receptie)

Wanneer je de nooduitgang, ondanks het verbod, toch gebruikt, zorg er dan voor dat je deur altijd weer sluit. 

Procedure calamiteiten/ BHV

Wanneer het brandalarm (slow-whoop) afgaat, ga je zo snel mogelijk naar de verzamelplaats: het grasveld bij de Landbouwschuur. Het BHV-team zal de ontruiming begeleiden, volg hun aanwijzingen altijd op, ook als het brandalarm niet af gaat.
Wanneer je een brand ontdekt, druk dan altijd een handbrandmelder in (deze vind je op je weg naar buiten). Wanneer er een medisch noodgeval is, zorg dat iemand de receptie op de hoogte stelt, dan kan die het BHV-team alarmeren. De AED hangt in de gang op de verdieping van de receptie, rechts om het hoekje wanneer je het trappenhuis verlaat bij het naar buiten gaan. De inpandige alarmcentrale meldt niet automatisch door naar de hulpdiensten, daar zit een schakel tussen. Bel daarom altijd 112 in geval van nood. Wanneer het noodgeval met een verbandje of een pleister valt op te lossen; de verbandtrommel staat bij de receptie.

Achterlaten van leslokalen en overlegruimtes

Wanneer je klaar bent in het leslokaal of overlegruimte , doe dan de computer, de lichten en alle aanwezige projectieapparatuur uit. Controleer of de ramen gesloten zijn en neem alles mee wat er niet hoort (papieren, al dan niet gebruikte koffiekopjes, pennen, paperclips e.d.).

Laatste wijziging: dinsdag, 2 april 2024, 11:58