INTRODUCTIE ELO voor aios

ELO is de elektronische leeromgeving van Huisartsopleiding Utrecht. We publiceren er onderwijsmateriaal op, faciliteren de communicatie naar aios, en bieden er diverse andere functionaliteit mee aan zoals evaluaties, videouploadmogelijkheden en inschrijvingen. Het systeem is enigzins vergelijkbaar met Blackboard en Canvas. Voor ELO gebruiken we Moodle. 

ELO is toegespitst op aios die een opleiding volgen bij de huisartsopleiding en op andere betrokkenen. Voor publiek gebruik zijn er twee andere websites: die van het Julius Centrum  (de poot van UMC Utrecht waarbinnen de huisartsopleiding valt) en het overkoepelende orgaan Huisartsopleiding Nederland . Verder is er nog de website van het SBOH .

ACCOUNT EN INLOGGEN

Sommige delen van ELO zijn beschikbaar zonder dat je hoeft in te loggen. Echter, het overgrote deel is pas toegankelijk met een account. Accounts worden door het instituut voor je aangemaakt: dit geldt voor aios, maar ook voor docenten, opleiders en de deelnemers van overige opleidingen en workshops. 

Inloggen doe je rechtsboven op de pagina met een gebruikersnaam (doorgaans een korte lettercombinatie, voor sommige gebruikers het mailadres) en een wachtwoord. ELO logt je na enkele uren niet gebruikt te zijn vanzelf uit. Wil je gemakkelijk inloggen dan kun je het beste in je browser regelen dat gebruikersnaam en eventueel ook wachtwoord daar bewaard blijven.

Elk account heeft een "profiel". We slaan daar weinig informatie op, maar de meeste gegevens, zoals je e-mailadres, kun je zelf aanpassen, kies daarvoor -na inloggen- op het pijltje bij je naam rechtsboven.

WAAR VIND JE WAT

menubalk bovenaan

Introductie ELOVoor aios gaat de menustructuur van ELO uit van het studiejaar. Per studiejaar zijn alle belangrijke pagina's opgenomen. Huisartsopleiders en stageopleiders hebben hun eigen startpagina, evenals medewerkers/docenten. Er zijn twee manieren om specifieke informatie te zoeken: in de Gids (hierin vind je vooral opleidingsinfo) en via de Index in de linkerkolom (hierrin vind je onderwijsprogramma's).

In het menu van jouw studiejaar vind je o.a. links naar de Onderwijsprogramma's en het Curriculum, de Groepspagina (zie hierna), de Video-pagina (om op een beveiligde manier videobestanden te kunnen uploaden) en de Evaluaties-pagina (om feedback te geven op docenten en instituut).

Voor meer algemene informatie kun je het beste terecht op de Algemene info-pagina.

rode tab links op elke pagina

Alle onderwijsprogramma;'s door de jaren heen staan geïndexeerd achter de rode tab links op elke pagina. Gedurende de opleiding heb je toegang tot alle onderwijsprogramma's, niet alleen die van je eigen jaar.

Wegwijzer/ Gids

Introductie ELO

De "Wegwijzer/ Gids" op ELO bevat opleidingsinformatie voor aios en een index voor overige gebruikers zoals docenten en opleiders. Hier kan je verwijzingen vinden aar alle informatie over de opleiding, toetsen ,beoordelen, ziekte zwangerschap etc.

mobiel gebruik

ELO wordt qua inhoud, structuur en vormgeving continu doorontwikkeld. Dit betekent ook dat we ons best doen om de meeste functies van ELO ook goed bruikbaar te hebben in browsers op mobile devices. Moodle -het platform waar ELO op draait- biedt ook een app aan om alle inhoud te benaderen. We ondersteunen deze methode niet.

DE GROEPSPAGINA EN HET FORUM

Introductie ELOElke "lichting" aios (bijvoorbeeld de eerstejaars startend in september 2020) heeft een eigen groepspagina waarop informatie beschikbaar is specifiek voor deze 50 aios. Groepspagina's bevatten een mededelingenforum. Hierop plaatsen docenten en jaarassistenten informatie specifiek bedoeld voor een groep (bijvoorbeeld de 19/5a groep, met 12 eerstejaars aios). Ofschoon de informatie op de groepspagina in zijn geheel voor de hele lichting te zien is, is de informatie op het mededelingenforum en het discussie/vragenforum alléén toegankelijk per groep: alleen jouw groep en alle medewerkers/docenten hebben er toegang toe.

Als er een bericht op het forum geplaatst wordt ontvang je daar per e-mail bericht van (op het mailadres in je ELO account). 

Behalve het mededelingenforum is er ook een vragen- en discussieforum. Hierop kan iedereen berichten plaatsen. Het wordt wel gebruikt om van taken te ruilen of om een maatje te vinden voor een bepaalde activiteit. We zien dat naast dit forum ook vaak een Whatsapp-groep gebruikt wordt. (Het instituut heeft daar uiteraard geen zeggenschap of verantwoordelijkheid in, behalve uiteraard dat we verwachten dat berichten conform de privacy-wetgeving uitgewisseld worden.)

Voorts bevat de groepspagina algemene informatie voor het desbetreffende opleidingsjaar.

 

ONDERSTEUNING

Hulp voor het gebruik van ELO wordt geboden door het instituut zelf. Je kunt mailen naar elo@huisartsopleidingutrecht.nl of bellen naar 088-7569757 (mits het instituut niet gesloten is). Hans Brooijmans, Bianca Grootveld, Willem van Stempvoort of Vincent Maij zullen je dan verder helpen. Ben je in Zeist dan kun je ook even de ELO-kamer op de tweede verdieping binnenlopen (de receptie weet het nummer). Inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld onderwijsprogramma's stel je uiteraard aan een van je groepsdocenten.

NIEUW AIOS-ACCOUNT?

Check even of je e-mail ontvangt uit het forum: van elk bericht dat je in het forum ziet staan moet je ook een e-mail ontvangen. Misschien komt deze terecht in je spambox (geef dan in je mailprogramma aan dat het vanaf nu géén spam is) of is je mailadres in je profiel niet correct.

Check ook of je in de juiste groep opgenomen bent: komen de docenten overeen met wat je van de jaarassistent doorgekregen hebt?

TIPS

Zie je geen linkerkolom, klik dan op de rode tab. Je kunt hem hiermee ook weer doen verdwijnen.

Je kunt rechtsboven op de ELO-pagina's inloggen. Weet je je gebruikersnaam niet meer, of je wachtwoord, klik dan op de Wachtwoord herstellen-link en volg de verdere procedure.

E-mailadres aanpassen? Mail je jaarassistent en pas het zelf aan in ELO bij je profiel (klik op je naam, rechtsboven). 

 

Hans Brooijmans beheert deze pagina. Klik voor contact

 

Laatste wijziging: woensdag, 4 januari 2023, 08:54