Zwangerschap aios Huisartsopleiding Utrecht

Om je opleiding goed te organiseren geef je je zwangerschap zo spoedig mogelijk door aan de jaarassistent van het betreffende jaar van de opleiding waarin je op dat moment zit.

Daarnaast meld je je zwangerschap bij je (stage)opleider, docenten en je werkgever, de SBOH.

Je ontvangt van de jaarassistent een e-mail met aanvullende informatie en vragen. Als bij het instituut je uitgerekende datum en de start van je verlof bekend zijn, kan de jaarassistent je informeren over het verdere verloop van je opleidingstraject. Zij kan je verder helpen als je vragen hebt over zaken als werken in deeltijd, in welke groep je komt na je verlof en wanneer je opleidingsjaar nu eindigt. 

Alvast handig om rekening mee te houden: door deze onderbreking is de kans groot, dat je terugkomdag verandert! Vraag dit na bij de jaarassistent. Deze bekijkt ook, samen met de manager opleiding van jouw jaar, welke onderdelen eventueel ingehaald/overgedaan dienen te worden.

In jaar 1 en 3 kijk je, in overleg met je opleider, of je terug kan keren in dezelfde huisartsenpraktijk. Indien dit niet mogelijk is volgt er een één op één matching met een nieuwe opleider.

In jaar 2 kijkt de jaarassistent in hoeverre het verlof past binnen het schema van de (3-6 maanden durende) stages. Als dat niet het geval is maak je een afspraak met de manager opleiding jaar 2, om onder andere een zogenaamde incidentele stage te plannen.

Op de website van de SBOH vind je alle informatie omtrent je zwangerschap en informatie over het opnemen van zwangerschaps- en ouderschapsverlof.

december 2019

Laatste wijziging: maandag, 18 december 2023, 15:49