Procedure ruiling

Het komt af en toe voor dat een arts in opleiding tot specialist huisartsgeneeskunde tijdens de opleiding de opleiding aan een ander opleidingsinstituut wenst voort te zetten. In het verleden was overplaatsing naar een ander instituut mogelijk. Dit is afgeschaft vanaf september 2015 vanwege de invoer van landelijke allocatie. Het plaatsingsbeleid wordt ieder half jaar geëvalueerd en op basis van de uitkomsten van deze evaluatie is besloten dat het mogelijk moet zijn om, onder voorwaarden, aan een verzoek tot ruiling van opleidingsinstituut te voldoen. 

Aanvraag  

De aios dient per e-mail het verzoek tot ruiling in bij Ingrid Vermeulen, beleidsmedewerker aios beleid, met vermelding van motivatie, instituut waarnaar hij/ zij wilt (let op: dit mag maar 1 locatie zijn!) en ingangsdatum van ruilen. Zij bespreekt dit verzoek met het hoofd van de opleiding. 

Indien de aios aan alle voorwaarden voldoet kent het hoofd een ruilverklaring toe waarmee de aios zich aanmeldt bij de LOVAH met het daarvoor bestemde ruilingsformulier of waarmee de aios kan aangeven interesse te hebben in een ruilverzoek dat reeds op de website van LOVAH staat.

Let op: om de kans van slagen te vergroten dient het verzoek tot ruiling om plan-technische redenen 6 maanden voor de start van opleidingsjaar of stage ingediend te worden. 

Voorwaarden voor een ruiling 

Als een aios wilt ruilen van opleidingslocatie moet deze aan enkele voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn op de website van Huisartsopleiding Nederland na te lezen. Indien een of beide aios niet aan alle genoemde voorwaarden voldoen, is ruilen niet mogelijk. 

Indien er meerdere kandidaten voor één ruilverzoek zijn, dan wordt het verzoek van degene die als eerste heeft gereageerd ook als eerste in behandeling genomen. 

Vragen 

Heb je vragen over het ruilen van opleidingslocatie, dan kun je terecht bij Ingrid Vermeulen, beleidsmedewerker aios beleid Huisartsopleiding Utrecht

Laatste wijziging: dinsdag, 2 november 2021, 15:17