Aanvraag onbetaald verlof aios

In deze regeling staat de uitwerking van datgene wat er over onbetaald verlof in de personeelsinformatie van de SBOH is opgenomen. Bij Huisartsopleiding Utrecht heeft het hoofd van de opleiding de besluitvorming rondom onbetaald verlof gedelegeerd aan de directeur intern. Voor aiotho's die tijdens of aansluitend aan hun onderzoeksperiode onbetaald verlof willen opnemen, verwijzen wij naar de procedure Aanvraag onbetaald verlof voor aiotho’s.

Algemene informatie

  • Het opnemen van onbetaald verlof heeft gevolgen voor salaris, verzekeringen, toeslagen en/of het recht op en de hoogte van eventuele uitkeringen na afloop van het verlof. Lees hierover meer in de personeelsinformatie van de SBOH.
  • De opleiding behoudt zich het recht voor het verzoek af te wijzen wanneer er door het onbetaalde verlof van de aios onoverkomelijke logistieke problemen ontstaan.
  • Om organisatorische redenen is het niet mogelijk een eenmaal toegewezen aanvraag voor onbetaald verlof terug te trekken. Onbetaald verlof dat wordt onderbroken kan niet op een later moment worden opgenomen.
  • Wij wijzen je op een verschil in termijn van indienen: wij vragen je om organisatorische redenen de aanvraag 6 maanden voor ingangsdatum bekend te maken, bij SBOH kun je het verlof niet eerder dan 2 maanden voor ingangsdatum aanvragen. Echter, beide formulieren lever je bij je aanvraag in. Wij zorgen dat het aanvraagformulier op het juiste moment bij de SBOH terecht komt.
  1.  Het aanvraagformulier om je aanvraag bij Huisartsopleiding Utrecht in te dienen, staat hier.
  2. Het SBOH-formulier om onbetaald verlof aan te vragen, vul je hier in.  
  • Tijdens het onbetaald verlof neemt de aios geen deel aan opleidingsactiviteiten en toetsing.

Voorwaarden

Er zijn mogelijkheden om onbetaald verlof op te nemen, mits aan enkele voorwaarden wordt voldaan:

  1. Uitsluitend bij goede voortgang opleiding én na het behalen van een go-beoordeling.
  2. Dient organisatorisch haalbaar te zijn (m.n. voor wat betreft plaatsing in groepen/stageplaatsen/ matching).
  3. Alleen mogelijk ná het eerste jaar (na de go/no-go beoordeling) of na het afronden van een stage in het tweede jaar. In de praktijk betekent dit op zijn vroegst na 3 maanden tweede jaar en vóór aanvang van het derde opleidingsjaar.
  4. De duur van de onderbreking wordt gesteld op maximaal 6 maanden (bij hoge uitzondering zal een termijn van 12 maanden worden gehonoreerd).
  5. De opleiding kan na de onderbreking zonder aanpassing en/of verlenging worden voortgezet.

Stappenplan aanvraag        

  1. Vul het  Aanvraagformulier invulbaar aios  en het aanvraagformulier van de SBOH in en lever beide documenten minimaal 6 maanden vóór het op te nemen verlof in bij de directeur intern, Monique Filippo.
  2. Er volgt, indien nodig, een (telefonisch) afspraak met de directeur intern om het verzoek toe te lichten.
  3. Indien het verlof akkoord is bevonden verzorgt de managementassistent van de directeur intern hiervan een schriftelijke bevestiging voor de aios.
  4. De directeur intern informeert de jaarassistent (jaar2Huisartsopleiding@umcutrecht.nl of jaar3huisartsopleiding@umcutrecht.nl) en manager opleiding van het jaar waarin de periode van onbetaald verlof zit én de assistent opleiders over het toegekende onbetaald verlof.  
  5. De managementassistent van de directeur intern stelt de SBOH (sboh@sboh.nl) 2 maanden voor ingangsdatum op de hoogte van het onbetaald verlof m.b.v. het door de aios ingevulde SBOH-aanvraagformulier.
  6. De aios ontvangt een bevestiging van de SBOH van het toegekende onbetaald verlof.
  7. Bij hervatting van de opleiding na het onbetaalde verlof, dient het hoofd in bijzondere gevallen te beoordelen of de opleiding zonder aanpassing en/of verlenging kan worden voortgezet.

Laatste wijziging: donderdag, 15 februari 2024, 14:09