Interprofessioneel onderwijs: incidenteel onderwijs avonduren

Samenwerken is een belangrijke vaardigheid voor de hedendaagse huisarts; voor complexe zorgvragen is samenwerking tussen verschillende disciplines onontbeerlijk. In het nieuwe curriculum heeft interprofessioneel onderwijs en samenwerkonderwijs binnen het instituut een prominente plek gekregen. Huisartsen worden geacht goed samen te werken met andere disciplines met als doel optimale zorg te verlenen. Het leren van, met en aan elkaar staat daarbij centraal, zowel in de voorbereidende opdrachten als in het onderwijs.

Het discipline overstijgend onderwijsprogramma vindt, vanwege het samenkomen van meerdere disciplines, mogelijk incidenteel in de avonduren plaats. Deze tijd kan dan door de aios, in overleg met de docenten, gecompenseerd worden tijdens een terugkomdag waarop eigenlijk interprofessioneel onderwijs gepland zou staan.

Deze afspraken zijn besproken met en goedgekeurd door de LOVAH en geformaliseerd in het Opleidingsplan Huisartsleiding Utrecht, hoofdstuk 6 paragraaf Samenwerken, maatschappelijk handelen, organiseren (SMO).


Laatste wijziging: woensdag, 26 april 2023, 11:00