Aanvraag onbetaald verlof aiotho’s

In deze regeling staat de uitwerking van datgene wat er over onbetaald verlof in de personeelsinformatie van de SBOH is opgenomen. Deze procedure is specifiek bedoeld voor aiotho’s die onbetaald verlof willen opnemen. Voor aios, verwijzen wij naar de procedure Aanvraag onbetaald verlof voor aios

Algemene informatie

  • Het opnemen van onbetaald verlof heeft gevolgen voor salaris, verzekeringen, toeslagen en/of het recht op en de hoogte van eventuele uitkeringen na afloop van het verlof. Lees hierover meer in de personeelsinformatie van de SBOH.
  • De opleiding behoudt zich het recht voor het verzoek af te wijzen wanneer er door het onbetaalde verlof onoverkomelijke logistieke problemen ontstaan.
  • Om organisatorische redenen is het niet mogelijk een eenmaal toegewezen aanvraag voor onbetaald verlof terug te trekken. Onbetaald verlof dat wordt onderbroken kan niet op een later moment worden opgenomen.
  • Wij wijzen je op een verschil in termijn van indienen: wij vragen je om organisatorische redenen de aanvraag 6 maanden voor ingangsdatum bekend te maken, bij SBOH kun je het verlof niet eerder dan 2 maanden voor ingangsdatum aanvragen. Echter, beide formulieren lever je bij je aanvraag in. Wij zorgen dat het aanvraagformulier op het juiste moment bij de SBOH terecht komt.
  1. Het aanvraagformulier om je aanvraag bij Huisartsopleiding Utrecht in te dienen, staat hier.
  2. Het SBOH-formulier om onbetaald verlof aan te vragen, vul je hier in.  
  • Tijdens het onbetaald verlof neemt de aiotho geen deel aan opleidingsactiviteiten en toetsing.

Voorwaarden

Er zijn mogelijkheden om onbetaald verlof op te nemen, mits aan enkele voorwaarden wordt voldaan:

  1. Uitsluitend bij goede voortgang onderzoek en opleiding én, bij verlof na de start van de opleiding, na het behalen van een go-beoordeling.
  2. Dient organisatorisch haalbaar te zijn (m.n. voor wat betreft plaatsing in groepen/ stageplaatsen/ matching).
  3. Alleen mogelijk voorafgaand aan het eerste jaar, ná het eerste jaar (na de go/no-go beoordeling) of na het afronden van een stage in het tweede jaar. In de praktijk betekent dit op zijn vroegst na 3 maanden tweede jaar en vóór aanvang van het derde opleidingsjaar.
  4. De duur van de onderbreking wordt gesteld op maximaal 6 maanden (bij hoge uitzondering zal een termijn van 12 maanden worden gehonoreerd).
  5. Indien direct voor of na het verlof een onderzoeksperiode valt, mag de opleiding niet langer dan een jaar onderbroken worden door onbetaald verlof en onderzoek samen.
  6. De opleiding kan na de onderbreking zonder aanpassing en/of verlenging worden voortgezet.

Stappenplan aanvraaG

  1. Bespreek voorafgaand aan de aanvraag van het verlof met je onderzoeksbegeleider of  het onderzoek ruimte laat voor een extra onderbreking.
  2. Pas het tijdpad van je aiotho-traject aan en stuur deze aan Ingrid Vermeulen en aiotho-coördinator Marie-Louise Bartelink. Zij beoordelen of je aiotho-traject ook na het verlof voldoet aan alle regelgeving.
  3. Dien het Aanvraagformulier invulbaar aiotho's  en het aanvraagformulier van de SBOH minimaal 6 maanden vóór het op te nemen verlof in bij het hoofd van de opleiding, Roger Damoiseaux. Er volgt, indien nodig, een (telefonisch) afspraak met het hoofd om het verzoek toe te lichten.
  4. Indien het verlof akkoord is bevonden verzorgt de managementassistent van het hoofd hiervan een schriftelijke bevestiging voor de aiotho.
  5. Het hoofd informeert indien nodig de jaarassistent (jaar2Huisartsopleiding@umcutrecht.nl of jaar3huisartsopleiding@umcutrecht.nl) en manager opleiding van het jaar waarin de periode van onbetaald verlof zit én de assistent opleiders over het toegekende onbetaald verlof. 
  6. De managementassistent van het hoofd stelt de SBOH (sboh@sboh.nl) 2 maanden voor ingangsdatum op de hoogte van het onbetaald verlof m.b.v. het door de aiotho ingevulde SBOH-aanvraagformulier.
  7. De aios ontvangt een bevestiging van de SBOH van het toegekende onbetaald verlof.
  8. Bij hervatting van de opleiding na het onbetaalde verlof dient het hoofd, in bijzondere gevallen, te beoordelen of de opleiding zonder aanpassing en/of verlenging kan worden voortgezet.



Laatste wijziging: donderdag, 15 februari 2024, 14:48