JITSI voor groepsonderwijs

Alle groepen hebben standaard de beschikking over een compacte Jitsi meeting room. De link ervan zie je op de groepspagina staan. In voorkomende gevallen kun je hier gebruik van maken, in principe is reserveren niet nodig. Je gebruikt de Chrome of Edge browser (zowel op WIndows als Mac computers) en klikt op de link om de meeting room binnen te gaan.


NIEUWE GEBRUIKER VAN JITSI? LEES DIT EERST

  • We gebruiken het programma Jitsi. Je hebt als deelnemer alleen een link nodig om in de meeting te komen. Deze link open je met Google Chrome of Microsoft Edge. Of je downloadt de smartphone app. 
  • Bij de allereerste keer gebruik: er kan een (klein!) pop-up schermpje van Windows of Mac OS komen om het gebruik van camera en/of microfoon te accorderen. Bij Macs accordeer je ook eenmalig het schermdelen.
  • Eenmaal in GoToMeeting klik je op het tandwieltje rechtsboven om te controleren of je webcam en microfoon correct zijn gekozen, en om je speakers te testen. Let er op dat je bij het kiezen van de webcam soms óók op de blauwe "SHARE" knop moet klikken. Deze instellingen kun je vooraf, maar ook tijdens de meeting aanpassen.
  • Iedereen kan tijdens een meeting iets presenteren (zoals Powerpoint of video).
  • Er kan doorgaans maar één programma van je webcam en je microfoon (tegelijk) gebruikmaken. Let daar even op mocht je problemen in Jitsi ondervinden.
  • Er is ook een smartphone app (voor Android en Apple), werkt goed, maar is vooral geschikt bij korte meetings of noodgevallen! Door op je smartphone de link aan te klikken installeert de app vanzelf en ga je naar de meeting. 

Voorbereiding

Je kunt Jitsi gebruiken om - op voorhand - je computerinstellingen te checken. Open een eigen meeting room en overleg met een collega of huisgenoot.
  Start een eigen Jitsi meeting room

Gebruik je een Mac computer: zorg ervoor dat je meteen even toegang tot camera en microfoon en scherm in orde brengt!!

Presenteer je tijdens de meeting, maak je dan op voorhand vertrouwd met hoe dat gaat

Lees ook onze richtlijnen: Checklist voor online meetings.

TIPS

  • Gebruik eventueel een "oortje" met microfoon voor een wederzijds goede verstaanbaarheid
  • Ga niet met je rug naar het raam of een felle lamp zitten (dat maakt een silhouet van je)
  • Onderin beeld kun je makkelijk microfoon en/of webcam tijdelijk aan/uit zetten
  • Belangrijk: bij connectiviteitsproblemen kun je bovenin beeld de kwaliteit van de meeting room verminderen

Laatste wijziging: maandag, 13 maart 2023, 16:53